FOTO/ Burrata, fetta și ricotta - toate made in Moldova: În curând, o nouă atracție gastronomică la Pohrebea
În curând, o nouă atracție gastronomică din R. Moldova își va primi primii clienți. Este vorba despre mini-fabrica de producere a cașcavalului artizanal, deschisă de antreprenorii Alexandra și Ruslan Uskov în satul Pohrebea. În prezent, întreprinderea produce deja 3-4 tipuri de cașcaval tare și 7-8 tipuri de cașcaval moale, inclusiv burrata, mozzarella, fetta și ricotta.
Potrivit reprezentanților Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), turiștii vor putea participa la ateliere de producere a cașcavalurilor și degusta gama diversă de produse locale, inclusiv pâinea artizanal, care va fi produsă într-o brutărie adiacentă fabricii de cașcaval.
Familia Uskov a decis să amenajeze și un spațiu de odihnă cu o capacitate de aproximativ o sută de persoane, destinat celor care vor decide să petreacă mai mult timp savurând produsele și atmosfera pitorească din Pohrebea.
„Suntem în proces de reparație a întregului teritoriu. Planificăm să creăm un spațiu de relaxare pentru familii, va fi amenajat și un spațiu de joacă pentru copii”, a menționat Alexandra Uskov.
Afacerea soților face parte din micro-clusterul turistic „Inima Nistrului”, creat în 2023 cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și a Elveției.
„Unul din scopurile noastre este să creăm un lanț economic, unde membrii clusterului sunt interconectați și se completează reciproc prin serviciile oferite”, a explicat Ruslan Uskov, care este și președintele Grupului de Acțiune Locală (GAL) „Inima Nistrului”.