La punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni se menține flux majorat pe direcția ieșire din țară

La punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni se menține flux majorat pe direcția ieșire din țară
Sursa foto: Poliția de Frontieră

ACTUALIZARE/ Poliția de frontieră anunță că la punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni se menține flux majorat de mașini pe direcția ieșire din R. Moldova, intrare în România.

În aceste circumstanțe sunt puse în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare a fluxului:

  • Deschise suplimentar piste de control și suplinit numărul de echipamente speciale;
  • Funcțional REVERSUL - fluxul este orientat pe o pistă de pe direcția opusă de deplasare;
  • Este o sincronizare la maxim în acțiuni între cele patru autorități de frontieră și vamale moldo-române.

Călătorii sunt îndemnați să diversifice alegerea punctelor de trecere a frontierei cu România, cum ar fi: Costești, Cahul sau pentru autoturisme - Leova (program de lucru 08:00 - 20:00).

ȘTIREA INIȚIALĂ/ Poliția de Frontieră anunță că la punctul de trecere a frontierei Sculeni se înregistrează flux majorat de autovehicule pe direcția ieșire din R. Moldova, intrare în România. În acest context, călătorii sunt îndemnați să opteze din timp pentru alte puncte de trecere a frontierei moldo-române, precum Leova, Cahul sau Costești.

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) anunță că la această oră aproximativ 80 mijloace de transport așteaptă pentru autorizarea ieșirii din țară prin punctul Sculeni.

„Sculeni înregistrează flux majorat pe direcția ieșire din R. Moldova, intrare în România. Aproximativ 80 mijloace de transport așteaptă pentru autorizarea ieșirii din țară. Recomandăm călătorilor să aleagă pentru trecerea frontierei moldo-române PTF LEOVA, PTF CAHUL, PTF COSTEȘTI. Optați din timp pentru aceste puncte de trecere”, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Polițiștii de frotnieră anunță că vor reveni pe parcursul zilei cu actualizare privind situația de la punctele de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară.