Fermierii din 18 raioane ale țării ies din nou la proteste. La Ministerul Agriculturii continuă negocierile

Fermierii din 18 raioane ale țării ies din nou la proteste. La Ministerul Agriculturii continuă  negocierile
Colaj ziar.md

Asociația „Forța Fermierilor” anunță că agricultorii organizează marți, 20 februarie, noi proteste cu tractoare în diferite orașe ale țării. Potrivit anunțului, agricultorii nu vor bloca punctele de trecere a frontierei și drumurile din țară, întrucât urmează să fie organizate, începând cu ora 10:00, la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare vor continua negocierile între protestatarii și prim-ministrul țării. Fermierii spun că se așteaptă „la un rezultat pozitiv” în urma discuției și șeful Cabinetului de miniștri.

Asociația „Forța Fermierilor” anunță că marți, 20 februarie 2024, fermierii se vor afla în următoarele locuri:

  • Fermierii din mai multe raioane din sudul Moldovei (Hâncești, Leova, Nisporeni, Ungheni, Ialoveni) vin la Vama Leușeni.
  • Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir se adună între satele Tretești și Roșu, pe traseu Cantemir - Cahul.
  • Fermierii din raionul Taraclia și UTA Gagauzia iesă la traseu Comrat - Vulcănești, lăngă sensul giratoriu în satul Balabanu.
  • Agricultorii din raionul Basarabeasca se adună la traseu Cimișlia - Basarabeasca lăngă satul Abaclia.
  • Fermierii din raionul Căușeni vin la traseu Bender - Cimișlia, la intersecția spre Tocuz-Ucrainca.
  • Agricultorii din raionul Ștefan Vodă se adună la traseu Caușeni -Palanca, lăngă benzinăria Lukoil, la intersecția cu drumul spre Ștefan Vodă.
  • Fermierii din raionul Criuleni rămân lângă postul vamal intern la
    drumul Chișinău - Dubăsari.
  • Agricultorii din raioanele Orhei și Rezina rămân la traseu Orhei-Rezina,
    intersecția lăngă satul Bușăuca.
  • Fermierii din raioanele Orhei și Telenești rămân la intersecția drumului
    Chișinău - Bălți și Chișinău - Soroca.
  • Fermierii din raionul Fălești rămân la centura or. Fălești, lăngă
    magazinul Supraten.
  • Agricultorii din raionul Rîșcani iesă langă vama Costești -Stânca.
„Am fost informați că agricultorii nu vor bloca deocamdată punctele vamale și drumuri, întrucât azi urmează să fie continuate negocieri între protestatarii și domnul Prim-ministru și fermierii speră la un rezultat pozitiv”, anunță Asociația „Forța Fermierilor” .

Marți, 20 februarie, începând cu ora 10:00, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare vor continua discuțiile dintre vicepremierul Vladimir Bolea, prim-ministrul Dorin Recean și agricultorii protestatari.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Fermierii protestează de mai multe zile pe drumurile R. Moldova și au formulat câteva revendicări la adresa Guvernului. Mai exact, fermierii cer oferirea unui ajutor financiar pentru agricultorii micro, mici și mijlocii, cel mai mult afectați de crizele din ultimii doi ani.

Săptămâna trecută, fermierii de asemenea au avut discuție cu prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

În cadrul întrevederii, oficialii de stat au anunțat un mecanism de sprijin pentru producătorii de cereale, afectați de crizele și intemperiile din ultimii ani. Potrivit Executivului, aceștia vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol.

Fermierii vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului
Guvernul anunță un nou sprijin pentru producătorii de cereale afectați de crizele și intemperiile din ultimii ani. Potrivit Executivului, aceștia vor putea contracta credite în valoare de 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea statului, pentru a putea începe sezonul agricol. „La prima e…