Din 4 mai începe vacanța de Paște. Părinții sunt atenționați să aibă grijă de copii

Din 4 mai începe vacanța de Paște. Părinții sunt atenționați să aibă grijă de copii
Imagine - simbol 

Elevii din întreaga țară vor intra în vacanța de Paște începând cu data de 4 mai și vor reveni la școală pe 14 mai. În cele zece zile de vacanță, părinții sunt îndemnați să manifeste maxima prudență și să vorbească cu copiii lor despre cum să se comporte acasă și în spațiul public ca să rămână în siguranță.

Vacanța de Paști din acest an va dura 10 zile. Începe pe 4 mai și se încheie pe 13 mai, iar din 14 mai elevii vor reveni la ore.

Autoritățile din capitală organizează mai multe activități de informare sunt la nivelul instituțiilor de învățământ, pentru încuraja copiii să comunice mereu unde și cu cine merg, iar în situații de risc să apeleze la Serviciul de Urgență 112. Părinții sunt îndemnați să informeze copiii referitor la regulile de circulație. Dacă se deplasează cu trotinete, role sau sau biciclete, să poarte echipament de protecție.

„Am emis un ordin prin care conducătorii instituțiilor de învățământ, de comun cu diriginții de clasă, urmează să organizeze și au organizat pe parcursul săptămânii anterioare mai multe activități de responsabilizare a elevilor și, în mod special, cu referire la importanța respectării regulilor de circulație rutieră în perioada vacanței, tehnica de securitate în timpul plimbării în apropierea râurilor și lacurilor. La fel, au fost efectuate instruiri pe tema securității electrice, întâlniri și discuții cu specialiștii locali ai rețelelor electrice. S-a discutat cu elevii în ceea ce privește responsabilitatea privind securitatea vieții și sănătății în situațiile de risc care pot apărea, a precizat șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din Chișinău, Andrei Pavaloi, citat de IPN.

În acest an, Paștele ortodox va fi sărbătorit pe 5 mai, iar Paștele Blajinilor este sărbătorit duminică și luni, 12 și 13 mai.