S-a ieftinit energia electrică și energia termică. Hotărârile ANRE, publicate în Monitorul Oficial

S-a ieftinit energia electrică și energia termică. Hotărârile ANRE, publicate în Monitorul Oficial
Sursa foto: Dominik Kuhn / Unsplash

De astăzi, cetățenii vor achita un tarif mai mic pentru agentul termic și energia electrică. Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) din 19 martie, privind reducerea tarifelor pentru energia termică livrată de „Termoelectrica” și „CET-Nord”, precum și energia electrică livrată consumatorilor Premier Energy și FEE-Nord au fost publicate pe 21 martie în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Astfel, prețul la energia termică pentru locuitorii capitalei scade cu 636 de lei și va constituit 2.138 lei pentru o gigacalorie, iar pentru locuitorii din Bălți, prețul scade cu 970 de lei și va constitui 2.245 lei pentru o gigacalorie. Tarifele au fost ajutate în urma solicitărilor expediate în adresa ANRE de către Termoelectrica și CET-Nord.

Totodată, potrivit deciziei ANRE, începând de astăzi prețul la energia electrică livrată consumatorilor din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, scade cu 5 bani, iar pentru consumatorii din nordul țării și va constituit 2 lei și 34 de bani/kWh, deserviți de FEE-Nord, scade cu 4 bani și va constitui 2 lei și 84 de bani/kWh.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Compania Energocom a anunțat pe 25 octombrie că a prelungit contractul de achiziție a energiei electrice cu centrala de la Cuciurgan (MGRES) până la sfârșitul lui 2024. Astfel, țara noastră va procura 90% din necesarul de energie electrică de la MGRES. Potrivit Energocom, costul energiei rămâne același ca și pe parcursul ultimelor luni, constituind 66 USD/MWh. Restul cantității fiind acoperit de energia produsă de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți și cele din surse regenerabile.