Cum va circula transportul public din capitală pe 28 aprilie, când este organizată competiția „Velohora”

Cum va circula transportul public din capitală pe 28 aprilie, când este organizată competiția „Velohora”
Sursa foto: chisinau.md

Primăria Chișinău anunță cum va circula pe 28 aprilie transportul public din capitală, în contextul organizării competiției de ciclism „Velohora”, ediția 2024. Mai multe rute de autobuze și troleibuze vor avea itinerar modificat, iar troleibuzul turistic își va suspenda și activitatea.

Potrivit municipalității, mai multe rute care traversează Piața Marii Adunări Naționale, duminică, 28 aprilie 2024, în intervalul orelor 06:00 - 18:00, vor fi redirecționate pe străzile adiacente, după cum urmează:

TROLEIBUZE

 • Rutele nr. 1, nr. 5, nr. 8 și nr. 22 vor fi redirecționate pe str. București (tur-retur);
 • Ruta nr. 4, spre sectorul Buiucani: pe str. Ciuflea, str. București, iar spre sectorul Botanica, de pe str. Vasile Lupu pe str. A. Mateevici, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
 • Ruta nr. 34, spre sectorul Centru: pe str. A. Șciusev, str. București, iar spre comuna Trușeni: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. V. Alecsandri, str. București, str. A. Șciusev și în continuare pe traseul stabilit;

AUTOBUZE

 • Ruta nr. 5, tur: pe traseul stabilit; retur: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;
 • Ruta nr. 9, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu -Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
 • Ruta nr. 11, tur-retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
 • Ruta nr. 26, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu -Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit; retur: pe traseul stabilit.
 • Ruta nr. 46, tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. A. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 28 aprilie 2024, între ora 06:00 și 18:00, va fi sistat traficul rutier, inclusiv transportul public, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între strada Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și strada A. Pușkin, cu redirecționarea acestuia pe străzile adiacente.  Măsura a fost luată în legătură desfășurarea competiției de ciclism „Velohora”, ediția 2024.

Astfel, în intervalul orelor 12:00-14:00 se va desfășura cursa de ciclism, cu startul evenimentului din PMAN, conform următorului itinerar:

 • PMAN - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Calea Ieșilor cu virare înapoi la sensul giratoriu din preajma Parcului ,,La Izvor”;
 • virare, Calea Ieșilor - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail – str. Ciuflea – bd. Dacia – bd. Traian;
 • virare, bd. Dacia – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - finiș în PMAN, cu sistarea temporară traficului rutier pe direcția deplasării coloanei și intersecțiile cu străzile adiacente.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.