Cum putem verifica online statutul certificatului medical. CNAS explică

Cum putem verifica online statutul certificatului medical. CNAS explică
Sursa foto: Getty Images

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) amintește tuturor cetățenilor despre posibilitatea de a verifica online statutul certificatului medical. Acest serviciu electronic permite beneficiarului să verifice dacă datele din certificatul medical sunt recepționate și dacă este aprobată o decizie de stabilire a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă.  

Pentru a utiliza acest serviciu electronic accesați butonul „Servicii electronice prestate de CNAS”, pe pagina web principală a instituției, după care selectați „Statutul certificatului medical”. Pentru a verifica statutul certificatului de concediu medical, introduceți Seria și Nr. certificatului medical, după care apăsați pe butonul „Vezi Statutul”.

Sursa foto: CNAS

Datele din certificatele de incapacitate temporară de muncă pot avea următoarele statute:

Sursa foto: CNAS

Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și indemnizațiile de maternitate se stabilesc de Casa Națională de Asigurări Sociale în temeiul informației din certificatul de concediu medical/certificatul pentru concediu de maternitate, transmise de către prestatorii de asistenţă medicală prin intermediul conexiunilor intersistemice securizate.

Pentru stabilirea indemnizaţiei pentru incapacitatea temporară de muncă şi indemnizaţiei de maternitate, nu este necesar de prezentat careva acte la Casa Națională de Asigurări Sociale.

Mai multe informații utile referitor la indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă puteți găsi AICI.