Creștere semnificativă a serviciilor de roaming România – R. Moldova. Ce arată datele unui raport

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming România – R. Moldova. Ce arată datele unui raport
Sursa foto: imagine simbol

Pe parcursul anului 2023, serviciile de roaming bilateral între R. Moldova și România au crescut semnificativ, fiind înregistrate 6 milioane de zile de roaming activ, cu 33 la sută mai mult față de anul 2022, potrivit unui comunicat publicat luni, 8 iulie, de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

Un raportul al ANRCETI, realizat împreună cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații din România, arată că pe parcursul anului trecut, numărul total de zile de roaming activ în R. Moldova al clienților din România a crescut cu 25%, iar al clienților din R. Moldova în roaming în România, cu peste 50%.

De asemenea, potrivit raportului, anul trecut a crescut masiv și consumul de internet în roaming: cu 155% pentru utilizatorii din R. Moldova și cu 97% pentru cei din România.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru serviciile consumate într-o zi de roaming în România, utilizatorul din R. Moldova a plătit în medie 0,18 euro, cu 22% mai puțin decât în 2023. La rândul său, pentru serviciile consumate într-o zi de roaming în R. Moldova, utilizatorul din România a plătit în medie 1,22 euro, același preț ca în 2022.

Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova au semnat la Chișinău pe 11 februarie 2022 un acord privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între cele două state.