CEC: În ce caz sunt respinse înregistrările prealabile pentru votul de peste hotare la alegerile prezidențiale
Comisia Electorală Centrală (CEC) a informat, joi 29 august, că înregistrarea prealabilă a alegătorului din afara țării este respinsă în cazul în care de la aceeași adresă electronică sunt expediate mai mult de șapte solicitări. Potrivit Comisiei Electorale, toate înregistrările care au fost efectuate cu încălcarea prevederilor legale vor fi respinse. Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă este 6 septembrie curent.
Comisia Electorală Centrală reiterează că alegători care se vor afla în afara țării în ziua referendumului republican constituțional și a alegerilor prezidențiale din toamnă se pot înregistra prealabil pe platforma online „inregistrare.cec.md”.
Potrivit unor informații transmise Comisiei, precum și urmare a verificărilor inițiate în privința înregistrărilor prealabile deja efectuate, au fost depistate cazuri în care, cu utilizarea aceleași adrese de email, au fost realizate mai multe înregistrări decât este prevăzut de cadrul normativ.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram
„Totodată, autoritatea electorală solicită cetățenilor să utilizeze cu bună credință posibilitatea de a se înregistra prealabil, pentru a oferi o imagine corectă privind numărul de cetățeni aflați peste hotare. În același timp, recomandă cetățenilor să nu dea curs oricăror încercări de a compromite buna organizare a alegerilor”, se arată în comunicatul de presă publicat joi de CEC.
Comisia Electorală a mai precizat că alegătorii care se înregistrează pentru a vota în afara țării vor fi excluși din listele electorale de bază, iar dacă în ziua alegerilor se vor prezenta la secția de votare de la locul de trai, vor putea vota pe lista suplimentară. Termenul limită pentru înregistrarea prealabilă este 6 septembrie 2024.