Ce alimente trebuie să consumăm de Revelion. Sfaturile nutriționistului
În perioada sărbătorilor de iarnă și în special de Revelion, gospodinele din R. Moldova pregătesc mese copioase cu multe bucate tradiționale. Sunt zile libere, se gătește, se merge în vizită sau la restaurant. Totuși, Nutriționiștii recomandă o masă cu puține feluri de mâncare, iar ideal este să le consumăm pe rând, nu la aceeași masă.
Este foarte important să nu lipsească din meniu fructele și legumele proaspete, a precizat medicul Luminița Suveică într-un interviu pentru Radio Moldova. Specialista mai notează că, după masa de sărbătoare, se recomandă plimbări în aer liber, pentru a preveni riscurile de indigestie.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
„Mai cu seamă cei care au ieșit din post este nevoie ca treptat să includă diverse produse în alimentație, de exemplu, piftia, poate să fie adăugat pătrunjel, feliuțe de morcov ca să fie un aport de vitamina C și, în felul acesta, mai ușor de digerat. Sarmalele să fie făcute fără carne. La desert, ar fi bine să fie deserturile din fructe, salatele din fructe. De asemenea, să nu stăm mult la masă, între mese de mai avut timp și de o plimbare, ca să nu avem riscuri de indigestie și alte probleme”, a spus Luminița Suveică pentru Radio Moldova.
Potrivit nutriționiștilor, hidratarea este la fel de importantă, întrucât favorizează mai rapid digestia și previne supraîncărcarea organismului, prin urmare pe masa de sărbătoare trebuie să fie și apă plată. Băuturile alcoolice trebuie consumate moderat.