Câți moldoveni au contestat rezultatele examenelor auto online, după lansarea serviciului. Precizările ASP

Câți moldoveni au contestat rezultatele examenelor auto online, după lansarea serviciului. Precizările ASP
Colaj ziar.md.

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că după o lună de la lansarea unui modul online prin care cetățenii vor putea contesta rezultatele examenelor auto, fără a fi nevoiți să se deplaseze la centrele de examinare au fost depuse 111 contestații online.

Potrivit ASP, numărul contestațiilor depuse era mai mic în 2022-2023. ASP a precizat că în anul 2022 au fost depuse 194 de contestații, iar anul trecut - 290 de contestații.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Instituția reamintește că persoanele care nu sunt de acord cu rezultatele examenului la probele teoretică și practică pot depune contestația online, accesând  site-ul Agenției Servicii Publice. Acestea pot fi depuse în termen de trei zile lucrătoare, după susținerea probei.

Totodată, în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului este plasat un QR code, prin intermediul căruia pot fi depuse cererile. Codul se regăsește și pe autocolantele personalizate plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto și pe vehiculele de examinare.

Noul modul a fost lansat de ASP pe 12 februarie.

Rezultatele examenelor auto vor putea fi contestate online. Un nou modul, lansat de către ASP
Agenția Servicii Publice (ASP) anunță lansare unui modul online prin care cetățenii vor putea contesta rezultatele examenelor auto, fără a fi nevoite să se deplaseze la centrele de examinare, cum era anterior. „Pentru a simplifica procedura de depunere a contestațiilor, Agenția Servicii Publice a l…