Avertizare hidrologică. Continuă creșterea nivelului apei în râul Nistru

Avertizare hidrologică. Continuă creșterea nivelului apei în râul Nistru
Sursa foto: SHS

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de creștere a nivelului apei în râul Nistru, pe sectoarele de lângă satul Naslavcea, orașul Dubăsari și orașul Grigoriopol. Avertizarea a fost emis pentru perioada 23-25 aprilie, când este posibilă ieșirea apei din luncă. Meteorologii atenționează populația să fie prudentă.

„În legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r. Nistru) până la 1800 m3/s, în intervalul 23-26 aprilie, pe sectorul s. Naslavcea - or. Dubăsari va continua creșterea nivelului apei, cu creșterea totală 1.00-2.20 m, față de nivelul din 22 aprilie (ora 8:00)”, anunță SHS.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

De asemenea, potrivit meteorologilor, în legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari (r. Nistru) pâna la 1000 m3/s, în intervalul 23-25 aprilie va avea loc creșterea nivelului apei pe sectorul or. Dubăsari-or. Grigoriopol cu 1.40-2.20 m, față de nivelul din 23 aprilie (ora 8:00).

Posibile consecințe: în locurile joase va avea loc ieșirea apei în luncă. Astfel, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă.