Atenționare de călătorie. Slovacia închide mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ungaria și Austria

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Slovacia sunt atenționați asupra faptului că, în contextul confirmării unor focare de febră aftoasă în Ungaria, Slovacia și Austria, autoritățile de la Bratislava au decis ca în intervalul 8 aprilie – 7 mai să fie restabilite temporar controalele la frontierele Republicii Slovace cu Ungaria și Austria, transmite Ministerul de Externe de la București.
De asemenea, autoritățile slovace au decis închiderea temporară, în aceeași perioadă de timp, a 16 puncte de trecere a frontierei (PTF) cu Ungaria și a unui punct de trecere a frontierei cu Austria, după cum urmează:
- PTF cu Ungaria: Čunovo - Rajka, Radvaň nad Dunajom - Neszmély, Chľaba - Ipolydamásd, Salka - Letkés, Ipeľské Predmostie - Drégelypalánk, Vrbovka - Őrhalom, Trenč - Rároš - Rárospuszta, Lenartovce - Bánréve, Dlhá Ves/Domica - Aggtelek, Kechnec - Abaújvár, Trstené pri Hornáde - Kéked, Skároš - Hollóháza, Michaľany - Alsóregmec, Streda nad Bodrogom - Karos, Veľký Horeš - Nagyrozvágy a Veľké Trakany – Zemplénagárd;
- PTF cu Austria: Zahorska Ves – Angern.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon a misiunii diplomatice a României la Bratislava: +421220727447, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanență.
De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României la Bratislava: +421902411268. Ministerul de Externe al R. Moldova nu a emis, deocamdată, o atenționare în acest sens.
Febra aftoasă este o boală virală gravă, foarte contagioasă, al cărei tablou clinic se manifestă prin febră, dezvoltarea de vezicule pline cu lichid la nivel bucal și la nivelul membrelor, inapetență, anorexie și abatere. Principala cale de transmitere este prin contact direct cu animalele.
Ultimul caz de febră aftoasă în R. Moldova a fost înregistrat în anul 1982. Începând cu anul 2008, țara noastră deține statut de zonă liberă la febra aftoasă recunoscut oficial de Organizația Mondială a Sănătății Animalelor.