Atenție la drum! Ninge în mai multe localități din nordul și centrul țării

Atenție la drum! Ninge în mai multe localități din nordul și centrul țării
Sursa foto: Poliția R. Moldova 

Poliția anunță că în unele localități din nordul și centrul țării cad precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. În acest context, poliția recomandă șoferilor să conducă prudent și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum. De asemenea, pietonii sunt încurajați să traverseze strada doar prin locurile amenajate corespunzător.

„Pe unele porțiuni din nordul și centrul țării cad precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. Recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și trafic”, anunță Poliția.

Potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), miercuri, 20 martie, pe teritoriul R. Moldova se vor înregistra maxime de până la +9°C. Vântul va sufla din nord vest, cu o viteză de 18 km/h. În cea mai mare parte a țării se așteaptă ploi slabe și lapoviță.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Poliția reamintește șoferilor:

  • Adaptați viteza conform condițiilor meteo;️
  • Informați-vă despre starea traseului care urmează să-l parcurgeți;
  • Evitați depășirile periculoase;
  • Reduceți viteza și acordați o atenție sporită în apropierea trecerilor pentru pietoni;
  • Cuplați centura de siguranță înainte de a porni la drum și nu uitați de conectarea fazei scurte a luminii de întâlnire.

Totodată, pietonii sunt încurajați să evite deplasarea pe partea carosabilă și traverseze strada doar prin locurile amenajate corespunzător.

În situații de urgență, apelați Serviciul Unic 112.