Armata Națională desfășoară exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate

Armata Națională desfășoară exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate
Sursa foto: Ministerul Apărării

Armata Națională desfășoară în perioada 25-29 martie, exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate. Ministerul Apărării anunță că durata exercițiilor va fi de cinci zile. În cadrul acestora se vor verifica aptitudinile rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

„Potrivit șefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, exercițiile durează cinci zile și au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale”, anunță Ministerul Apărării.

Reprezentanții Ministerului Apărării menționează că astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Exercițiile au loc în conformitate cu cerințele Legii nr. 1244/2002 cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate vor fi desfășurate în lunile mai, iunie și septembrie. Rezerviștii preconizați pentru participare la instruiri vor fi chemați la Centrele Militare Teritoriale prin ordine de chemare, la locul unde aceștia au viza de reședință.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Anterior, la exercițiile anuale cu rezerviștii Forțelor Armate erau chemați toți cetățenii R. Moldova, cu vârsta de la 19 până la 65 de ani, care au fost trecuți în rezerva forțelor armate, precum persoanele care au îndeplinit serviciul militar în termen, persoanele care au îndeplinit serviciul militar prin contract și persoanele care au absolvit cursul deplin de instruire la catedra militară.