Angajații Căii Ferate nu și-au primit salariile din luna martie. Datoriile se ridică la 70 de milioane de lei
Angajații Căii Ferate (CFM) nu și-au primit salariile din luna martie, iar datoriile față de aceștia se ridică la 70 milioane de lei. Conducerea CFM exclude contractarea unui nou credit pentru lefuri și speră să adune bani din vânzarea fierului vechi, dar și din chiriile de spații, scrie TV8.
„Căutăm soluții, toate spațiile libere care sunt le propunem în locațiune. Toate mijloacele fixe care nu se utilizează le scoatem la licitație, le facem lunar. Lucrăm cu agenții economici pentru majorarea volumelor de lucru, cu partenerii din România, Ucraina, agenții economici locali. Sperăm să înceapă recolta cerealelor și să avem volume adăugătoare”, spune Serghei Tomșa, director interimar al CFM.
Administrația CFM spune că nu va mai recurge la un nou credit pentru achitarea salariilor.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram
„CFM are foarte multe active neutilizate, am rugat să fie întreprinse măsuri pentru a fi puse în circulație. Vorbim de clădiri pe care le pot da în locațiune, de a vinde metal uzat, care este foarte mult și nu s-au întreprins acțiuni de a-l vinde pe parcursul la mai mulți ani, dar și a ne concentra pentru a majora volumul”, a conchis Tomșa.
Recent, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că salariile pentru luna februarie au fost achitate și că, începând din iunie, sunt plătite restanțele pentru luna martie.
Calea Ferată se confruntă cu probleme financiare de câțiva ani. În 2020 şi 2021, compania a fost la un prag de faliment, iar angajaţii nu şi-au primit salariile chiar şi jumătate de an. Aceștia au ieșit și la zeci de proteste, ultimele fiind organizate în februarie curent. La CFM sunt circa 6 mii de angajati.