Am fost selectate centrele care vor primi câte un microbuz pentru activități mobile dedicate tinerilor

Am fost selectate centrele care vor primi câte un microbuz pentru activități mobile dedicate tinerilor
Sursa foto: UNFPA

Cinci centre de tineret din țară au fost selectate câștigătoare în Concursul din cadrul Programului „Spații Sigure Mobile” pentru tineri, desfășurat în luna aprilie. Centrele de tineret vor beneficia de un microbuz pentru activități mobile, fapt ce va permite accesul la servicii și pentru tinerii din zonele rurale, localități îndepărtate, oferindu-le oportunități de participare, implicare civică, dezvoltare personală, incluziune și coeziune socială, precum și alte activități de dezvoltare a lucrului de tineret, inclusiv pentru cei mai vulnerabili.

Dotarea centrelor câștigătoare cu un microbuz este realizată de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Națională pentru Tineret și Institutul de Instruire în Dezvoltare „MilleniuM”, cu sprijinul Direcției Generale pentru Protecția Civilă și Operațiuni de Ajutor Umanitar a Comisiei Europene.

Astfel, cele 5 centre de tineret câștigătoare sunt:

  • Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT”, mun. Bălți
  • Centrul Raional de Tineret, Cahul
  • Centrul de Resurse pentru Tineri „Universul Tinerilor” (UNIT), Criuleni
  • Centru Regional de Resurse pentru Tineret, Fălești
  • Centrul Raional de Tineret, Ungheni

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Programul UNFPA „Spații Sigure Mobile” pentru tineri a fost dezvoltat în anul 2023 de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, ca răspuns la fluxul de refugiați din Ucraina, prin care au fost înființate 5 Spații Sigure Mobile (SSM) pentru a oferi servicii adolescenților, tinerilor și femeilor tinere din comunitățile de refugiați, romi și grupuri vulnerabile din comunitatea gazdă.

Cinci centre de tineret din țară pot câștiga câte un microbuz. Condiţiile de participare la concurs
Cinci centre de tineret din țară au șansa de a câștiga câte un microbuz. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că programul Spații Sigure Mobile pentru tineri se extinde, iar cei care vor să participe la concurs trebuie să depună o cerere până pe 30 aprilie anul curent. „Mijloacele de