Accidentul de la Ghidighici, soldat cu două decese: Șoferul, beat în timpul tragediei, condamnat de prima instanță

Accidentul de la Ghidighici, soldat cu două decese: Șoferul, beat în timpul tragediei, condamnat de prima instanță
Sursa foto: Poliția R. Moldova

Bărbatul de 33 de ani, care conducea în stare de ebrietate și a provocat un accident în luna iunie, la Ghidighici, soldat cu decesul unei fetițe de 7 luni și a mamei acesteia, a fost recunoscut vinovat de prima instanță și condamnat la închisoare pe un termen de 8 ani și 10 luni, cu executare în penitenciar de tip deschis. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, marți, 31 octombrie.

Potrivit sentinței pronunțată de magistrați, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două persoane, săvârșită în stare de ebrietate, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani și 10 luni, cu executare în penitenciar de tip deschis.

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuitul, la 9 iunie, aproximativ la ora 22:20, conducând mijlocul de transport în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se cu depășirea limitei de viteză pe strada Victoriei din satul Ghidichici, municipiul Chișinău, nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, iar drept urmare s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și 3 pasageri.

Doi pasageri, printre care o femeie de 30 de ani și copilul ei de 7 luni, au decedat la fața locului, iar al treilea pasager, care s-a dovedit a fi un copil de 4 ani a suferit leziuni, care potrivit raportului de expertiză medico-legală se califică drept vătămări corporale medii.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Anterior, șoferul și-a recunoscut vina.