47 de cazuri de COVID și 18 cazuri de gripă au fost înregistrate săptămâna trecută în R. Moldova

47 de cazuri de COVID și 18 cazuri de gripă au fost înregistrate săptămâna trecută în R. Moldova
Imagine - simbol

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că săptămâna trecută în țară au fost înregistrate 47 de cazuri de COVID-19, fiind o descreștere cu 3,4% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 4.719 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 18 cazuri de gripă sezonieră.

IACRS și Gripă

Potrivit ANSP, în perioada 15 – 21 aprilie 2024 (săptămâna 16/2024), au fost înregistrate 4719 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), fiind o scădere cu 6% față de săptămâna precedentă a acesteia și o creștere cu 5% comparativ cu perioada similară a sezonului precedent. Tot pe parcursul săptămânii trecute, în R. Moldova au fost înregistrate 18 cazuri de gripă sezonieră.

COVID-19

De asemenea, săptămâna trecută în țară au fost înregistrate 47 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 15 în regiunea transnistreană), fiind o descreștere cu 3,4% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor, au fost raportate trei cazuri din numărul total.

Recomandări pentru prevenirea infecției COVID-19

Specialiștii în sănătate susțin că vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Adresați-vă la medicul de familie pentru a beneficia de vaccin.

Pentru a vă proteja pe voi și pe ceilalți împotriva COVID-19, medicii recomandă să vă spălați frecvent mâinile, să vă acoperiți gura și nasul cu un șervețel sau să strănutați și să tușiți în pliul cotului și să mențineți distanța față de persoanele care tușesc sau strănut.