Verificați cabinetul personal de pe compensatii.gov.md. Gradele de vulnerabilitate energetică au fost afișate

Verificați cabinetul personal de pe compensatii.gov.md. Gradele de vulnerabilitate energetică au fost afișate
Sursa foto: Veaceslav Ceban/ Radio Europa Liberă Moldova

Dacă v-ați înregistrat pe platforma compensatii.gov.md, ați face bine să intrați în cabinetul personal și să verificați starea contului. O parte din cetățenii care au solicitat ajutor la plata facturilor la energie și gaz au aflat deja ce categorie de vulnerabilitate le-a fost atribuită.

În colțul drept al cererii, consumatorii pot vedea un o flacără colorată, însoțită de o literă. Fiecare combinație indică unul din cele șapte grade de vulnerabilitate:

  • flacăra albastră + litera N - consumatori fără vulnerabilitate energetică
  • flacăra violet + litera P - vulnerabilitate energetică primară
  • flacăra verde + litera S - vulnerabilitate energetică scăzută

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

  • flacăra galbenă + litera M - vulnerabilitate energetică medie
  • flacăra oranj + litera R - vulnerabilitate energetică ridicată
  • flacăra roșie + litera F - vulnerabilitate energetică foarte ridicată
  • flacăra vișinie  + litera E - vulnerabilitate energetică extremă
Aprobat! Cât vom plăti pentru gaze, energie termincă și electrică, în funcție de gradul de vulnerabilitate
Volumele maxime și prețurile compensate la energie pentru consumatorii casnici, aplicate în perioada noiembrie 2023 - martie 2024, au fost aprobate de Guvern la ședința de miercuri, 22 noiembrie. Astfel, în cazul gazelor naturale, va fi compensat de către stat tariful pentru primii 180 m3/lună sau…

Cetățenii care au depus cererile după data de 25 noiembrie vor primi compensații începând cu luna decembrie a anului curent.

Amintim că cei care încă nu s-au înregistrat pe compensatii.gov.md o pot face în continuare, pentru a beneficia de compensaţii la energie în perioada rece a anului (noiembrie 2023-martie 2024).

În anul curent, pentru acordarea ajutorului pentru perioada rece a anului și plata compensațiilor la resurse energetice familiilor defavorizate au fost prevăzute 893.1 de milioane de lei. În comparație, anul trecut a fost alocată suma de 3,4 miliarde de lei.

Autoritățile au declarat că bugetul din acest sezon de încălzire este mai mic, întrucât și tarifele la energie sunt mai mici.