Trupele ruse depășesc de șase ori forțele ucrainene pe linia frontului, declară noul șeful al armatei Ucrainei

Trupele ruse depășesc de șase ori forțele ucrainene pe linia frontului, declară noul șeful al armatei Ucrainei
Sursa foto: СИРСЬКИЙ/Telegram

Noul comandant-șef al armatei ucrainene, generalul Aleksandr Sîrskii, a declarat, într-un interviu pentru agenția de știri Ukrinform, că în prezent trupele ruse depășesc de șase ori forțele ucrainene pe linia frontului, în ceea ce privește cantitatea de armament aruncată în luptă, scrie BBC Ucraina.

Generalul Aleksandr Sîrskii susține că situația situația de pe front este sub control, dar în unele zone este „tensionată”.

„În urmă cu câteva zile, avantajul inamicului în ceea ce privește muniția trasă era de aproximativ șase la unu”, a declarat Sîrskii, pentru agenția ucraineană de știri Ukrinform.

Șeful armatei a adăugat că, în ultimele luni și săptămâni, Rusia a „crescut semnificativ activitatea aviatică și a declarat că Kievul speră să primească de la „parteneri mai multe sisteme de apărare antiaeriană și, cel mai important, rachete”. Sîrskii a mai adăugat că „am fi și mai recunoscători dacă acest ajutor ar veni mai repede și în cantități suficiente”.

Comandantul-șef al armatei ucrainene a comentat planurile anterioare de a mobiliza 500.000 de oameni pe front. Potrivit lui Sîrskii, după „revizuirea resurselor interne”, autoritățile au redus semnificativ această cifră”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Sîrskii a preluat funcția de comandant-șef în luna februarie, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis pe popularul predecesor al acestuia, generalul Valerii Zalujnîi.

Atunci, Zalujnîi a precizat într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook că „Sarcinile din 2022 sunt diferite de cele din 2024. Prin urmare, toată lumea trebuie să se schimbe și să se adapteze și ea la noile realități. Pentru a învinge împreună”.

Ulterior, generalul  Zalujnîi, a fost numit ambasador al Ucrainei în Marea Britanie.

Presa internațională a scris anterior despre faptul că tensiunile dintre Zelenski și Zalujnîi au crescut după eșecul contraofensivei ucrainene de anul trecut și după declarația comandantului armatei ucrainene despre faptul că războiul cu Rusia a intrat în impas, într-un interviu acordat pentru revista The Economist, în noiembrie.