Tragedie în raionul Ungheni. Un bărbat în vârstă de 40 de ani s-a înecat în timpul scăldatului

Tragedie în raionul Ungheni. Un bărbat în vârstă de 40 de ani s-a înecat în timpul scăldatului
Imagine simbol. Sursa foto: suntparinte.md

Un bărbat în vârstă de 40 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Tragedia s-a întâmplat în după-amiaza zilei de luni, 1 iulie, în lacul din preajma satului Zagarancea, raionul Ungheni. Potrivit datelor recepționate de operatorii Serviciului 112, bărbatul a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață.

„La fața locului ai intervenit scafandrierii din cadrul Unității salvatori și pompieri Ungheni, care în urma lucrărilor de căutare efectuate au depistat și au extras la mal corpul neînsuflețit. Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele de resort”, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Amintim că, duminică, 30 iunie, două persoane, inclusiv un minor și-au pierdut viața în timpul scăldatului în apa bazinelor acvatice. Este vorba de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care a decedat într-un lac din orașul Orhei și un adolescent în vârstă de 17 ani, care și-a pierdut viața în lacul de acumulare Stînca-Costești, raionul Rîșcani.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Conform datelor IGSU, de la începutul anului curent, 30 de persoane, inclusiv cinci minori, și-au pierdut viața în apa râurilor și bazinelor acvatice din țară. În acest context, responsabilii îndeamnă repetat populația să respecte cu prudență maximă regulile de siguranță în timpul scăldatului și aflării pe malurile bazinelor acvatice.

„Scăldatul în perioada caniculară trebuie să fie evitat. Persoana care intră în apă după expunerea îndelungată la razele solare poate suferi un șoc termic cu consecințe fatale. Totodată, scăldatul în stare de ebrietate se interzice strict. Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei care intră în apă se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri tragice de înec”, precizează IGSU.

Salvatorii atrag atenția oamenilor că activitățile pe apă și înotul sunt permise doar în zonele de agrement și locuri amenajate cu stații de salvare.