Tinerii din R. Moldova sunt invitați să se înscrie la Școala de Vară a Comunității Energetice

Tinerii din R. Moldova sunt invitați să se înscrie la Școala de Vară a Comunității Energetice
Sursa foto: euneighbourseast.eu

Tinerii pasionații de energie și viitorul sustenabil al sectorului sunt invitați să se înscrie la Școala de Vară a Comunității Energetice 2024. Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, se va desfășura în premieră la Chișinău, în perioada 20 – 27 iulie 2024. Gazda ediției din acest an este Universitatea Tehnică din R. Moldova (UTM).

Inițiată de Secretariatul Comunității Energetice în 2015, Școala de Vară a Comunității Energetice este destinată tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, din diverse domenii legate de energie, anunță UTM și Minsiterul Energiei.

„Prin intermediul unui program multidisciplinar, cu instruiri de înaltă calitate în limba engleză, oferite de speakeri de top, participanții își vor dezvolta competențele în toate aspectele legate de domeniul energie, contribuind astfel la modelarea unui viitor sustenabil pentru sectoarele energetice. (...) Școala de Vară oferă o platformă de schimb de cunoștințe și contribuție la nivel internațional”, anunță UTM.

Candidații trebuie să completeze Formularul de înscriere online pentru Școala de vară 2024, să anexeze Curriculumul Vitae și un document de politică până la data limită de 31 martie 2024.

Participarea este gratuită pentru cetățenii din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, R. Moldova și Ucraina. La Școala de Vară a Comunității Energetice pot să aplice:

  • Studenți postuniversitari: Masteranzi sau doctoranzi care doresc să-și extindă cunoștințele în domeniul energiei.
  • Cercetători: persoane din diverse discipline legate de energie.
  • Tineri profesioniști: cei angajați în instituții guvernamentale, companii, grupuri de reflecție, ONG-uri și alte sectoare energetice relevante.

Termenul limită de depunere a cererilor este 31 martie.

Școala de Vară 2024 a Comunității Energetice este organizată de Secretariatul Comunității Energetice în cooperare cu Fondul Vișegrad, Friedrich-Ebert-Stiftung – Dialogue Southeast Europe (FES SOE), Universitatea Polis din Albania și Universitatea Tehnică din Moldova.