România a început să instaleze adăposturi antiaeriene pe teritoriul unde au căzut dronele rusești. Cum arată
Armata Română a anunțat că a început de marți, 12 septembrie, instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei din localitatea Plauru, județul Tulcea, după ce două drone lansate de ruși, în războiul declanșat împotriva Ucrainei, au căzut în România.
„În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea”, a menționat Armata Română.
Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente.
Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi.
Ministerul Apărării din România a confirmat miercuri, 6 septembrie, că bucăți dintr-o dronă rusească folosită la atacurile împotriva portului Izmail, aflat la 250-300 de metri peste brațul Chilia, au fost descoperite pe teritoriul românesc.
Apoi, militari din Forțele Navale Române au descoperit sâmbătă, 9 septembrie, fragmente noi dintr-o altă dronă prăbușită pe teritoriul României.
Un localnic a trimis redacției G4Media.ro fotografii cu unul dintre adăposturi: