Percheziții în 11 localități din țară: Poliția a reținut mai mulți lideri ai „organizației criminale ȘOR”

Percheziții în 11 localități din țară: Poliția a reținut mai mulți lideri ai „organizației criminale ȘOR”
Captură de ecran/Poliția R. Moldova

Oamenii legii au efectuat peste 30 de percheziții în unsprezece localități din țară, în baza mai multor cauze penale pornite pe fapte privind finanțări ilegale a partidelor și a coruperii electorale. Perchezițiile au fost desfășurate pe parcursul a două zile, iar în rezultat au fost reținuți 11 lideri teritoriali ai „organizației criminale ȘOR”, anunță Poliția.

Cele 30 de percheziții anunțate de oamenii legii au fost desfășurate, în perioada 29-30 octombrie, în Chișinău, Orhei, Florești, Sîngerei, Dubăsari, Criuleni, Șoldănești, Ocnița, Edineț, Nisporeni, Cimișlia.

Potrivit Poliției, perchezițiile au avut loc în baza mai multor cauze penale pornite de către subdiviziunile centrale și teritoriale ale instituțiilor de aplicare a legii, pe fapte privind finanțări ilegale a partidelor și a coruperii electorale, dar și în baza declarațiilor persoanelor care au acceptat bani în schimbul voturilor, și acum colaborează cu ancheta.

„În rezultatul acțiunilor desfășurate, au fost reținuți 11 lideri teritoriali ai organizației criminale ȘOR, au fost sechestrate mai multe bunuri pentru inițierea procedurilor de confiscare (inclusiv mijloace de transport și bunuri de lux) și ridicate mai multe telefoane mobile, tablete și stick-uri, care conțin informații importante pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în cauzele penale, mijloace bănești, materiale electorale, liste ale persoanelor vizate în anchetă, înscrisuri de ciornă, pliante, bannere, legitimații de partid, bonuri care confirmă anumite transferuri bănești și alte bunuri”, anunță Poliția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Unele dintre persoanele vizate în investigații colaborează cu organele de drept și urmează a fi liberați de răspundere, conform legii, anunță Poliția. Cetățenii sunt îndemnați să nu accepte bani în schimbul voturilor, aceasta constituind o contravenție care se sancționează cu amendă în mărime de până la 37 500 de lei.

Centrul Național Anticorupție a aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei pentru corupere electorală
Mai mulți cetățeni din țară au primit amenzi usturătoare pentru corupere electorală la alegerile prezidențiale și referendumul republican din 20 octombrie. Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că până în prezent au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de peste 2 milioane de lei. Î…
Atenție! Amenzi de până la 57.500 de lei și până la 5 ani de închisoare pentru fraudele electorale
Cetățenii care primesc bani pentru influențarea votului, fotografiază buletinele de vot sau le scot neautorizat din secțiile de votare riscă amenzi sau chiar până la cinci ani de închisoare. Atenționarea vine din partea Comisiei Electorale Centrală (CEC), care invită cetățenii să fie responsabili și…