Locațiile și perioadele în care amatorii de pescuit din țară NU au voie să practice această activitate
Agenția de Mediu a stabilit perioadele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agreement al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice. Potrivit ordinului semnat astăzi, începând cu 8 aprilie și până pe 14 iunie inclusiv, se interzice pescuitul în fluviul Nistru, pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca.
În aceeași perioadă, va fi interzis pescuitul în lacul de acumulare Dubăsari, în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, precum și în lacul Cahul.
Timp de 60 de zile consecutive, în perioada 8 aprilie-30 iunie, se interzice pescuitul pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bâc și Botna (afluenți ai fluviului Nistru), cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram
Prohibiția este stabilită și pentru râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nârnova, Lăpuşna, Sarata și Tigheci (afluenți ai râului Prut), cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele. Același lucru se aplică în cazul bălților Manta și pe râurile Cogâlnic, Cahul și Ialpug.
Începând cu 9 aprilie și până pe 7 iunie inclusiv, se interzice pescuitul în râul Prut - de la intersecția lui cu frontiera de nord a R. Moldova cu Ucraina până la satul Tețcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stânca, precum și în râul Prut - pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiulești.
Totodată, pe tot parcursul anului este interzis pescuitul în mai multe locații, inclusiv la 100 m în amonte și în aval de podurile de peste fluviul Nistru și râul Prut.
Lista completă a locațiilor și perioadelor în care este interzis pescuitul, o găsiți AICI.