În piețele din Chișinău au apărut primele căpșune moldovenești. La Bălți, acestea se lasă așteptate

Spre deliciul pofticioșilor și iubitorilor de produse locale, în piețele din Chișinău au apărut primele căpșune moldovenești, informează Agro TV. În nordul țării însă, acestea se lasă așteptate. La Bălți de exemplu, în prezent sunt disponibile doar cele de import, din Turcia și Grecia, transmite TVN.
Potrivit Agro TV, la piața din sectorul Ciocana al capitalei, prețul unui kilogram de căpșune moldovenești variază între 85 și 130 de lei, în funcție de mărimea acestora. Comercianții spun că prețul va scădea treptat, odată cu coacerea celor din grădinile gospodarilor.
Între timp, cumpărătorii preferă căpșunele autohtone, chiar dacă acestea sunt mai scumpe față de cele din import. Printre cei care optează pentru fructele moldovenești se numără Iacob, care locuiește în Rusia.
„Am cumpărat căpșune cu 100 de lei. Sunt mai bune ca în Rusia, pentru că la noi sunt turcești. Acelea-s acre, dar acestea-s dulci. Au un miros foarte frumos”, a spus bărbatul.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram
O situație diferită se atestă la piața din Bălți, unde nu este nici urmă de căpșune moldovenești. Anul trecut, vremea aceasta, fructele deja erau în comerț, precizează TVN.
„Pe piață este mai mult grecească, turcească adusă. Da, deja se simte cerința, mai ales pe la sărbători, mai mult, sâmbăta, duminica. Desigur, caută mai mult moldovenească, dar, la moment, cea grecească este mai gustoasă, este coaptă, moldovenească abia începe. Prețurile, grecească 80-90 lei/kg, moldovenească 120-130 lei/kg”, a explicat un comerciant.
Chiar dacă așteaptă cu nerăbdare căpșunele moldovenești, cumpărătorii se mulțumesc și cu cele de import. Un kilogram costă între 80 și 100 de lei.
„Fiind din sat, știu că alte noastre sunt cele mai gustoase. Deoarece sunt alte noastre, moldovenești, nu este nimic mai bun. Știu că asta este importată, că nu este autohtonă, dar am cumpărat pentru copii, să guste”, a menționat un bărbat.
„Am mai cumpărat, este foarte bună, ce să facem, optăm pentru ceea ce ne oferă piața. Desigur, produsele autohtone întotdeauna au fost și vor fi mai bune”, a spus o femeie.