Ședință de un minut. Miniștrii au aprobat singurul proiect de pe ordinea de zi

Ședință de un minut. Miniștrii au aprobat singurul proiect de pe ordinea de zi
Sursa foto: gov.md

ACTUALIZARE 16:02 Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea punctului 4 din Hotărârea Guvernului cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere tripartit dintre Ministerul Mediului din Republica Moldova, Societatea Silvică a Fondului de Depozit și Consignație și Agenția Franceză pentru Dezvoltare.

Cabinetul de miniștri se întrunește joi, 14 martie 2024, în ședință extraordinară, începând cu ora 16:00. Pe ordinea de zi este un singur proiect, care va fi prezentat de noul ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu.

Pe pagina Guvernului a fost publicat un singur proiect de hotărâre privind modificarea punctului 4 din Hotărârea Guvernului cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere tripartit dintre Ministerul Mediului din Republica Moldova, Societatea Silvică a Fondului de Depozit și Consignație și Agenția Franceză pentru Dezvoltare.

Mai exact, proiectul prevede că, cuvintele „doamna Iordanca-Rodica Iordanov” se substituie cu cuvintele „domnul Sergiu Lazarencu”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Cabinetul de miniștri a aprobat pe 6 martie 2024 inițierea negocierilor și aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere tripartit între Ministerul Mediului din R. Moldova, Societatea silvică a fondului de depozit și consignație și Agenția Franceză de Dezvoltare.

Acest Memorandum prevede contractarea sumei de 40,0 milioane de euro în două tranșe, a câte 20,0 mil. euro, pe parcursul perioadei 2024-2025, pentru implementarea Programului de reforme în domeniul forestier. La fel, Memorandumul prevede și alocarea de către Agenția Franceză de Dezvoltare a unui grant în sumă de 1,2 mil. euro asistență tehnică pentru a sprijini implementarea Programului de reformă a sectorului forestier, facilitând astfel realizarea obiectivelor stabilite.

Programul de reformă forestieră cuprinde șase măsuri generale de reformă a politicilor în sectorul forestier, inclusiv:

  • Adoptarea noului Cod Silvic;
  • Reforma instituțională în sectorul forestier;
  • Promovarea biodiversității, captarea carbonului și adaptarea la schimbările climatice;
  • Promovarea dezvoltării economice durabile bazate pe păduri;
  • Implementarea Programului National de Împădurire pentru anii 2023-2032;
  • Creșterea capacității naționale de management durabil al pădurilor.