GALERIE FOTO/ Șoseaua Hîncești a intrat în reabilitare. Primăria Chișinău anunță ce lucrări se fac

GALERIE FOTO/ Șoseaua Hîncești a intrat în reabilitare. Primăria Chișinău anunță ce lucrări se fac
Sursa foto: Primăria Chișinău / Telegram

Lucrările de reabilitare a șoselei Hîncești, pe tronsonul cuprins între strada Sihastrului și intrarea în orașul Ialoveni, au demarat astăzi, 20 noiembrie 2024, și sunt programate să se termine în decurs de un an, a informat Primăria Chișinău, într-un comunicat. Potrivit autorităților capitalei, lucrările, care vor costa peste 81 de milioane de lei, vor fi organizate etapizat, pe segmente și benzi, astfel încât să fie afectată cât mai puțin circulația rutieră.

Proiectul vizează modernizarea uneia dintre cele mai importante artere rutiere, cu o lungime de 3,4 km și 8 benzi de circulație, care conectează capitala cu sudul țării, explică reprezentanții municipalității.

„În anul 2023 și 2024, am efectuat expertiza internațională pentru a vedea cum putem interveni. Acest drum nu a fost reabilitat capital niciodată, iar suprafața carosabilului este degradată, afectând confortul de deplasare și depășind nivelul de zgomot admisibil. Experții au concluzionat că drumul poate fi reabilitat eficient, iar durata sa de viață poate fi extinsă în mediu cu 15 ani, dacă se aplică tehnici moderne adecvate”, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban, conform comunicatului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Printre lucrările de reabilitare planificate se numără:

  • reprofilarea suprafeței de rulare și remedierea degradărilor până la o adâncime medie de 2,5 cm;
  • înlocuirea integrală a dalelor de beton degradate;
  • reabilitarea rugozității prin metoda Grinding (pentru prima dată utilizată în Republica Moldova);
  • restabilirea și etanșarea rosturilor de dilatație termică cu materiale polisulfidice.

Responsabilii de la Primăria Chișinău mai spun că pentru a reduce disconfortul participanților la trafic, lucrările vor fi organizate etapizat, pe segmente și benzi.

Conform contractului de execuție, lucrările urmează a fi realizate în termen de până la un an, iar valoarea proiectului este de 81,2 milioane de lei.