„Fructul bun se cumpără repede”- o nouă campanie națională de promovare a produselor autohtone

„Fructul bun se cumpără repede”- o nouă campanie națională de promovare a produselor autohtone
Sursa foto: Asociația „Moldova Fruct” / Facebook

În R. Moldova a fost lansată astăzi o nouă campanie națională de promovare a calității fructelor autohtone, cu genericul „Fructul bun se cumpără repede”. Inițiativa aparține Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”.

„Ne propunem să oferim o imagine clară despre necesitatea menținerii și creșterii standardelor de calitate a producției, fapt care este garantul exportului în Europa. Prin intermediul panourilor stradale amplasate în mai multe localități din țară, campania promovează calitatea înaltă a fructelor noastre și demonstrează, cu cifre concrete, că produsele moldovenești concurează pe piața europeană”, anunță Moldova Fruct.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit asociației, dincolo de cifre, este vorba despre producători - cei care au investit în modernizarea industriei, în vederea creșterii gradului de standardizare a fructelor și succesul producției pe piața internațională.

„Inițiativa subliniază importanța asigurării calității înalte a fructelor și eforturile noastre continue în această direcție printr-un mesaj clar: fructele moldovenești sunt cartea de vizită a R. Moldova. Ele se disting prin calitatea și gustul autentic, apreciat de milioane de consumatori din Europa, iar dacă vindem în Europa, vindem oriunde în lume”, au conchis reprezentanții Moldova Fruct.

Amintim că, în anul 2023, R. Moldova e exportat o cantitate record de caise, cireșe și prune. Totodată, în sezonul 2023-2024, R. Moldova a livrat 133 de mii de tone de mere în peste de 30 de țări ale lumii, pe mesele europenilor ajungând 22 de mii de tone de fructe.

Exportul de mere moldovenești către România a crescut de aproape trei ori. Peste Prut au ajuns circa 1.250 de tone
Frații de peste Prut consumă tot mai multe mere moldovenești. Conform datelor prezentate de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, în septembrie curent, R. Moldova a livrat în România de aproape trei ori mai multe mere decât în perioada similară a anului trecut. Astfe…
R. Moldova a exportat o cantitate record de caise. Peste 83% au ajuns pe piața occidentală
În acest sezon, R. Moldova a exportat 12 mii de tone de caise - o cantitate record. Aceasta este de trei ore mai mare față de cea exportată în 2023 (4.000 de tone) și de aproape două ori mai mare decât cea din 2022 (7.500 de tone). Datele
Expert: În 2023, cireșele au cunoscut cea mai spectaculoasă creștere a exportului din istoria țării
În 2023, cireșele au cunoscut cea mai spectaculoasă creștere a exportului din istoria R. Moldova. De această părere este expertul economic Veaceslav Ioniță, care a declarat că anul trecut a fost atestată o creștere de 11 ori față de acum zece ani - creștere care „nu poate fi observată la
Record la exportul de prune în 2023. În ce țări au ajuns fructele moldovenești
Prunele moldovenești au atins câteva recorduri în anul 2023. Exportul fructelor din totalul producției a crescut de la 3% în perioada anilor 2000 până la 47% în 2023, ceea ce reprezintă circa 70 de mii de tone. Anul trecut, producția medie de prune a ajuns aproape 8 tone la hectar,