FOTO/ Un moldovean a obținut locul II la Campionatul Mondial de Pizza, desfășurat la Rimini, Italia

FOTO/ Un moldovean a obținut locul II la Campionatul Mondial de Pizza, desfășurat la Rimini, Italia
Colaj ziar.md. Sursa foto: Ilie Elia Postica / Facebook

Un moldovean a obținut locul II la Campionatul Mondial de Pizza, desfășurat la Rimini, Italia. Este vorba despre Ilie Postica, fost preot, care a concurat în cadrul categoriei „Pizza in Pala”. Despre acest lucru a anunțat Tomm Blanaru, fondatorul paginii Tomm Review - primul blog din R. Moldova specializat pe recenziile localurilor de alimentație publică.

„Practic este aceeași pizza Romana (al taglio, la felie), doar că are o formă mai lungă! O performanță demnă de tot respectul! Bravo, Ilie! Avem cu ce ne mândri!”, a scris bloggerul Tomm Blanaru.

Într-o postare pe rețelele sociale, tânărul pizzaiola din R. Moldova a menționat că titlul de vicecampion mondial l-a luat prin surprindere. Potrivit lui, victoria este una personală, întrucât îl va motiva să continue drumul ales.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Dincolo de rezultatul pe care l-aș fi obținut, aș fi fost mulțumit de evoluția mea din acest an. Dar, cu acest titlu de vicecampion mondial, pe care îl țin foarte strâns, și la care nu mă așteptam deloc, lucrurile nu se schimbă. Mă bucur de această victorie, pentru că, întâi de toate, este o victorie personală, care mă va face mai conștient de capacitățile mele și de faptul că merg pe un drum pe care nu trebuie să îl abandonez. Mulțumesc în mod special familiei mele, care mă susține întotdeauna, dar și marii familii numite Piccadilly”, a precizat Ilie Postica.

Pizza Senza Frontiere - World Pizza Champion Games s-a desfășurat la Rimini, în perioada 18-20 februarie 2024, în cadrul evenimentului Beer&Food Attraction.

Potrivit organizatorilor, câștigătorii vor avea dreptul de a participa la cea de-a 9-a ediție a concursului televizat Master Pizza Champion, despre care Beer&Food Attraction menționează că este primul și singurul show de talente rezervat pizzarilor profesioniști.