FOTO/ „NU este bază militară NATO”. Imagini cu noua tabără a Armatei Naționale

FOTO/ „NU este bază militară NATO”. Imagini cu noua tabără a Armatei Naționale
Colaj ziar.md. Sursa foto: Facebook/ Anatolie Nosatîi

Lucrările de construcție a noii tabere militare de la Băcioi sunt în plină derulare, anunță ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. După ce a întreprins o vizită pe șantier, oficialul a făcut mai multe precizări în contextul dezinformărilor și speculațiilor privind destinația și necesitatea bazei militare.

Potrivit oficialului, tabăra este destinată efectivului Armatei Naționale, care urmează să-și desfășoare activitatea în zona respectivă.

„Proiectul de construcție NU este bază militară NATO. Noua tabără militară este un proiect național, finanțat din bugetul de stat. Proiectul include cazărmi, săli de instruire, clădiri administrative, bloc alimentar, remize pentru stocarea tehnicii militare, depozite, săli de sport, precum și o zonă rezidențială pentru efectiv”, a declarat ministrul.

Nosatîi a precizat că autoritățile de la Chișinău își doresc redislocarea unităților militare în afara orașului, în scop de asigurare a securității populației, dar și pentru îndeplinirea misiunilor conform destinației.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„R. Moldova are nevoie de o armată modernă, ceea ce înseamnă inclusiv condiții decente de serviciu și cazare pentru efectivul de militari și angajați civili. Sper că această unitate militară [...] va servi drept un factor important pentru motivarea tinerilor și tinerelor să se angajeze în serviciul militar pe contract”, a conchis Nosatîi.

În luna aprilie a acestui an, Anatolie Nosatîi anunța că în apropierea municipiului Chișinău va fi construită o bază militară modernă. Potrivit precizărilor de atunci, clădirea ar putea fi gata în cel mult 5 ani.

La finele lunii iulie, Parlamentul a susținut în două lecturi proiectul de lege care presupune dezvoltarea infrastructurii Armatei Naționale. Documentul prevedea retragerea din circuitul agricol a două terenuri agricole, cu suprafața de 7,6 ha și respectiv circa 18,7 ha, pentru necesități de stat și publice.