Elevii, invitați să participe la un concurs dedicat proprietății intelectuale. Se anunță premii atractive
Tinerii de pe ambele maluri de Prut sunt invitați să participe la Concursul în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri, ediția a VIII-a. La competiție pot participa elevii din clasele a VIII-a – a XII-a, care își fac studiile în cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic post-secundar și liceal din R. Moldova și România.
Potrivit Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), concursul se va desfășura în două etape, după cum urmează:
- prima etapă (1 – 30 aprilie):
În cadrul primei etape, după completarea formularului de înregistrare, participanților le vor fi expediate un set de întrebări. Elevii vor avea la dispoziție trei zile pentru a expedia răspunsurile la adresa propusă de organizator.
- a II-a etapă (1 mai – 30 iunie):
Fiecare participant va pregăti o lucrare (prezentare Power Point, piesă, interviu, filmuleț, studiu, desen etc.) în domeniul proprietății intelectuale, conform uneia dintre temele selectate din lista propusă de către organizatori. Participanții vor expedia lucrările până la data de 30 iunie, acestea urmând să fie evaluate de către Comitetul organizatoric în cadrul unei ședințe de totalizare, la care vor fi invitați toți finaliștii.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
Toți finaliștii vor primi diplome de participare, materiale promoționale și premii atractive din partea AGEPI și a partenerilor. Numărul premiilor acordate este stabilit în fiecare an, de către comitetul organizatoric, în funcție de disponibilitatea materială a organizatorului.
Elevii care doresc să participe se pot înregistra online AICI. Regulamentul îl găsiți AICI.
La ediția a VII-a au participat 52 de elevi. Cei șapte învingători au primit premii bănești, dar și certificate cadou pentru achiziționarea produselor electronice şi gadgeturilor.
Inițiat în 2017, concursul este organizat anual de către AGEPI, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC), Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), în contextul Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale.