Două femei, păcălite să „investească” peste 4.000.000 de lei. Una dintre ele și-a și vândut și apartamentul

Două femei, păcălite să „investească” peste 4.000.000 de lei. Una dintre ele și-a și vândut și apartamentul
Sursa foto: Pexels

Oamenii legii anunță reținerea a doi bărbați, care au prejudiciat două femei cu peste patru milioane de lei. Bănuiții cu vârste de 20 și 27 de ani, stabiliți în Bălți și Chișinău (unul dintre ei fiind originar din Turcia), le-ar fi convins pe cele două victime să investească în pseudo-platforme legale de tranzacționare valutară. Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), suspecții fac parte dintr-un grup criminal organizat, care a pus la cale una dintre cele mai sofisticate escrocherii financiare din ultimii ani, cu un venit zilnic preliminar estimat la 50.000 de dolari.

În timpul investigațiilor s-a stabilit că faptele ar fi avut loc în perioada octombrie-decembrie curent. Bănuiții, care s-au prezentat telefonic (și în scris) ca „experți în investiții”, le-ar fi promis femeilor că în scurt timp vor avea un venit fabulos.

Pentru a face rost de bani, victimele au luat credite de la companii și bănci, au împrumutat de la rude și cunoscuți, iar una dintre ele chiar și-a vândut apartamentul.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totuși, la un anumit moment, femeile au început să se îndoiască veridicitatea promisiunilor celor doi și au anunțat autoritățile de drept. Astfel, suspecții au fost reținuți de oamenii legii chiar în momentul în care primeau o altă sumă de bani, după ce anterior solicitaseră transferarea mijloacelor financiare pe conturi din străinătate.

În cadrul perchezițiilor, la domiciliile celor doi bărbați au fost depistate sume impunătoare de bani și dispozitive electronice de păstrare a criptovalutei. Ulterior, la solicitarea Procuraturii Ialoveni, bănuiții au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Hîncești (sediul Ialoveni).

Pe parcursul investigațiilor, autoritățile de drept au constatat că schema suspecților ar fi prejudiciat de fapt sute de victime. Oamenii legii continuă cercetările, întru identificarea întregului spectru al acțiunilor infracționale ale grupului criminal organizat.

Recomandările autorităților pentru cetățenii care doresc să investească pe platforme de tranzacționare:

  • Nu vă lăsați ispitiți de promisiunile de câștiguri uriașe și rapide. Acestea sunt improbabile, și, de cele mai multe ori, sunt semne ale unei escrocherii.
  • Cine este persoana/compania care promite veniturile fabuloase? Asigurați-vă că platforma și persoanele cu care interacționați sunt legitime.
  • Cereți sfatul unui specialist! Înainte de a lua o hotărâre financiară importantă, consultați un expert în investiții.
  • Dacă bănuiți că ați fost victima unei fraude, contactați imediat autoritățile de drept.