Cursuri gratuite de limba engleză și limba română. Candidații se pot înregistra până pe 7 iunie
Cetățenii moldoveni și refugiații ucraineni sunt invitați să se înscrie la cursuri gratuite de studiere a limbii englez și limbii române. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), termenul limită de de înscriere la cursuri este 7 iunie 2024.
Despre cursuri:
- Toate nivelurile sunt binevenite - de la începători la avansați;
- Cursurile de limbi străine se vor desfășura cu prezență fizică și vor fi predate de profesori de la o școală de limbi străine acreditată din centrul Chișinăului;
- Cursurile vor fi organizate de 2 sau 3 ori pe săptămână, în funcție de nivelul actual de cunoștințe și de disponibilitatea dumneavoastră;
- La finalul cursului, participanții vor primi certificate.
Etapele programului
Dacă sunteți interesat de cursurile de limba engleză sau limba română, urmează să completați acest formular de înregistrare, pentru a deveni candidat/ă la program. Totuși, ANOFM anunță că înregistrarea online nu înseamnă că toți candidații vor fi selectați automat pentru curs.
„WeWorld Moldova va selecta candidații conform criteriilor de vulnerabilitate și va expedia participanților selectați cu succes un e-mail/mesaj cu detaliile necesare. Rețineți că numărul de cursanți este limitat, de aceea vă recomandăm să vă înscrieți cât mai devreme posibil, deoarece aplicațiile vor fi procesate din momentul în care anunțul este publicat, în mod continuu”, precizează ANOFM.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
Candidații selectați cu succes vor fi redirecționați către școală unde vor trebui să vină personal să completeze fișa de înscriere, li se vor evalua nivelul de vorbire, vor putea discuta disponibilitatea acestora și prin urmare se vor putea forma grupele corespunzătoare. În cazul minorilor, fișa de înscriere trebuie să fie semnată de părinți sau reprezentantul legal.
Cursurile vor fi organizate în cadrul proiectului „Răspuns de urgență pentru satisfacerea necesităților de bază ale refugiaților și comunităților gazdă afectate de criza ucraineană în Moldova prin acoperirea necesităților de bază, educație, protecție & sănătate mintală și suport psihosocial”, în colaborare cu World Vision și cu sprijinul financiar al Aktion Deutschland Hilft (ADH).
Scopul acestor cursuri este de a promova coeziunea și incluziunea socială între refugiați și comunitățile gazdă și de a îmbunătăți competențele lingvistice.