Coreea de Sud a donat trei milioane de dolari pentru sprijinirea copiilor moldoveni și ucraineni
Guvernul coreean contribuie cu 3 milioane de dolari la Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a spori accesul la protecție, educație și servicii de sănătate pentru copiii și familiile aflate în situații dificile din R. Moldova și refugiații ucraineni. Potrivit unui comunicat, reprezentanții UNICEF în R. Moldova au mulțumit poporului coreean pentru contribuția semnificativă în crearea unui viitor mai bun pentru copiii moldoveni și ucraineni, care se confruntă cu urmările războiului, crizei refugiaților și pandemiei, cum ar fi violența, strămutarea și sărăcia extremă.
„Acest sprijin financiar va permite UNICEF să continue intervențiile sale în promovarea coeziunii sociale și îmbunătățirea vieții copiilor în comunitățile lor”, a spus Maha Damaj, Reprezentanta UNICEF în R. Moldova.
Contribuția Coreei va ajuta UNICEF să continue programele privind asigurarea serviciilor medicale gratuite, precum și serviciile de intervenție timpurie pentru copiii și îngrijitorii lor, care au fugit din calea războiului din Ucraina, au subliniat reprezentanții Fondului Națiunilor Unite pentru Copii.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram
De asemenea, se va îmbunătății accesul la aceste servicii și pentru copiii moldoveni afectați de sărăcie sau dizabilități.
„O altă prioritate a programelor în protecția copilului este de a consolida capacitățile asistenților sociali și de protecție a copilului pentru a oferi servicii esențiale atât refugiaților, cât și copiilor moldoveni. În domeniul educației, UNICEF va canaliza sprijinul Coreei pentru a oferi instruire în domeniul STEAM tinerilor moldoveni și refugiați. Acest program are scopul de a echipa tinerii cu abilitățile necesare pentru a urma cariere sau dezvolta afaceri sociale în domeniile STEAM”, mai precizează reprezentanții UNICEF.
De la începutul războiului, aproximativ 120.000 de ucraineni au găsit siguranță în R. Moldova, inclusiv mai mult de 52.000 de copii.
Din 2022, specialiștii în protecția copilului, sprijiniți de UNICEF, au identificat mai mult de 900 de copii neînsoțiți sau separați la graniță, asigurându-se că aceștia au acces la servicii de protecție, sănătate și educație.