Consiliul național pentru problemele veteranilor de război va avea o nouă componență

Consiliul național pentru problemele veteranilor de război va avea o nouă componență
Imagine simbol

Consiliul național pentru problemele veteranilor de război va avea o nouă componență. Cabinetul de miniștri a aprobat o decizie în acest sens în cadrul ședinței Guvernului din 8 mai.

Potrivit autorilor, scopul proiectului constă în creșterea eficienței activității Consiliului, prin implicarea celor mai reprezentative asociații de veterani de veterani de război a instituțiilor de forță. Astfel, în componența organului vor fi incluse șase organizații obștești. Mai exact, este vorba despre:

  • Asociația Obștească „Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan a Republicii Moldova”;
  • Asociația Obștească a Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova;
  • Asociația Obștească „Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova”;
  • Asociația Obștească „Federația Veteranilor și Rezerviștilor Structurilor de Forță din Republica Moldova”;
  • Asociația Obștească „Asociația Ofițerilor și Subofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, Veteranilor Războiului pentru Independența și Integritatea Teritorială a Republicii Moldova „SFÂNTUL IOANN”;
  • Asociația Obștească a veteranilor Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a MAI.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Modificările vor contribui la promovarea valorilor democratice și intereselor naționale; la perfecționarea politicilor în domeniul asistenței sociale și de drept a veteranilor de război; la consolidarea eforturilor instituțiilor statale, agenților economici, societății civile, inclusiv organizațiilor de veterani, pentru asigurarea și menținerea unui dialog constructiv, în vederea identificării celor mai actuale probleme, precum și pentru identificarea soluțiilor relevante”, se menționează în proiect.

Consiliul național pentru problemele veteranilor de război a fost instituit prin hotărâre de Guvern, la 15 ianuarie 2020 și are scopul de a coordona politicile de stat, programele, planurile şi acțiunile de protecție socială a veteranilor de război, precum şi de a asigura pentru această categorie de populaţie posibilităţi egale de realizare a drepturilor şi libertăţilor constituţionale.

VIDEO/ Zeci de veterani de război au protestat în fața Parlamentului: „Cât se poate să stăm cu mâna întinsă”
Zeci de membri ai mai multor organizații de veterani de război au protestat în fața clădirii Parlamentului. Foștii combatanți au cerut majorarea plăților sociale lunare, fiind nemulțumiți de faptul că proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2024 nu prevede acest lucru. „Suntem cei care am pus…
Veteranii de război care dețin terenuri agricole, lipsiți de polița medicală gratuită. Ar putea urma proteste
Veteranii de război care dețin terenuri agricole nu mai sunt asigurați gratuit de către stat. Timp de trei ani, aceștia au beneficiat de volumul integral de asistență medicală, prevăzut de programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, după ce au primit în 2021 statutul de persoane…
Vot final: Unii proprietari de terenuri nu vor fi obligați să cumpere polița medicală. Cine va fi scutit de plăți
UPDATE (12 aprilie 16:36) Proprietarii terenurilor cu destinație agricolă nu vor fi notificați referitor la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Parlamentul a votat în lectura a doua proiectul care introduce modificări în Legea cu privire la mărimea, modul și…
Veteranii războiului de pe Nistru, cu merite deosebite față de stat, vor primi indemnizații majorate
ACTUALIZARE, 14 martie / Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege care prevede ca veteranii războiului de pe Nistru, cu merite deosebite față de stat, să beneficieze de indemnizații majorate ȘTIREA INIȚIALĂ, 29 februarie / Veteranii războiului de pe Nistru vor primi alocații pentru m…