Chișinăuienii sărbătoresc astăzi Hramul orașului. Ce artiști vor evolua pe scena din PMAN
Capitala R. Moldova sărbătorește astăzi Hramul orașului, când creștinii ortodocși de stil vechi prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului. În acest context, autoritățile municipale au pregătit mai multe evenimente cultural-artistice.
Ziua a început cu Liturghia de Hram, urmată de târguri și expoziții, oferind o diversitate de activități pentru întreaga familie. Seara, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua cele mai mari orchestre ale Chișinăului:
- Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”;
- Orchestra Fraților Advahov;
- Orchestra „Fluieraș”;
- Camerata Chișinău;
- Chisinau Jazz Orchestra;
- Dorel Burlacu Band.
Publicul va avea ocazia să asculte artiști îndrăgiți de toate generațiile: Olga Ciolacu, Nina Crulicovschi, Zinaida Julea, Nicolae Glib, Mihai Ciobanu, Natalia Barbu, Satoshi, Magnat și Feoctist, formația Zdob și Zdub și mulți alții. Invitata specială a serii este renumita interpretă din Letonia, Laima Vaikule.
Circulația transportului a fost sistată în Piața Marii Adunări Naționale și mai multe străzi din centrul capitalei. Rutele de autobuz și troleibuz și-au modificat traseul.
Oamenii legii recomandă:
- Nu urcați la volan dacă ați consumat alcool;
- Părinții sunt rugați să nu-și lase copiii nesupravegheați;
- Aveți grijă de bunurile personale, în special în locurile aglomerate;
- Parcați vehiculele doar în locuri special amenajate.
️Dacă sunteți martorii unor încălcări ale legii, Poliția vă îndemnăm să sunați la numărul unic de urgență 112 sau să vă adresați celui mai apropiat polițist.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
ATENȚIE! Medicii avertizează că abuzul de alcool are efecte negative asupra sănătății și agravează riscurile problemelor în familie, sociale și la locul de muncă.
Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), orice doză de alcool poate prezenta risc pentru sănătate. Alcoolul are un impact major asupra sănătății publice, fiind unul dintre principalii factori de risc pentru tulburările neuropsihice, bolile cardiovasculare, ciroza hepatică, unele forme de cancer.
Potrivit noilor modificări la Codul Penal, intrate în vigoare din 7 septembrie 2024, șoferii depistați băuți la volan riscă amenzi de până la 150 de mii de lei sau cu închisoare de la 2 la 5 ani, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Sancțiunea urmează să fie aplicată de instanța de judecată.