Cașcavaluri moldovenești, premiate cu argint și bronz la o competiție mondială din Franța. Evenimentul - în imagini
Cașcavalurile produse în R. Moldova fost apreciate la un concurs mondial organizat în Franța. Un producător autohton și-a adjudecat două medalii, una de argint și alta de bronz, la competiția „Mondial du Fromage et des Produits Laitiers ”.
De 10 ani, competiția „Mondial du Fromage et des Produits Laitiers” (t.r: Brânză și produse lactate) a devenit evenimentul de neratat pentru sectoarele brânzeturilor și produselor lactate.
Concursul a fost organizat în orașul francez Tours și a durat două zile.
Potrivit Ambasadei R. Moldova în Franța, producătorul autohton de brânzeturi Gospodăria Țărănească „Chiriac Piotr” a cucerit medalia de argint cu cașcavalul Caciotta și medalia de bronz cu cașcavalul Gulvet Delicatus.
Ambasadoarea Corina Călugăru a adresat felicitări Eudochiei Chiriac pentru „rezultatele remarcabile obținute pentru prima dată în cadrul concursului și perseverența de a dezvolta această ramură în țara noastră”.
„Medaliile oferite au plasat R. Moldova pe harta producătorilor de cașcavaluri, alături de cei mai notorii, din țări precum Franța, Italia sau Elveția”, a menționat ambasadoarea.
În acest an a fost organizată a șasea ediție a compeției, în perioada 10 - 12 septembrie.
Medaliile obținute de R. Moldova:
Imagini de la competiția din Franța: