Candidatul lui Șor la prezidențiale, despre refuzul de a înregistra blocul „Victorie”: „Știm cine a dat ordinul”
Candidatul desemnat de blocul „Victorie” la alegerile prezidențiale din toamnă, Vasile Bolea, a comentat refuzul Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a înregistra blocul electoral la scrutinul din 20 octombrie. Deputatul a declarat că decizia autorității electorale „nu este o surpriză” și că știe „cine a dat ordinul și de ce”.
„Prima obiecție — denumirea identică a blocului și a unui partid din cadrul acestuia. Nu este acceptată. Interdicția este posibilă doar dacă denumirea blocului politic reproduce denumirea unei formațiuni cu care structura înregistrată nu are nicio legătură. La noi, partidul „Victorie” este parte componentă a blocului „Victorie”. A doua — presupusa încălcare a drepturilor de autor la înregistrarea fontului pentru denumirea blocului. Scuzați, dar aceasta este deja un absurd. Fontul a fost luat din accesul public și este folosit pe scară largă în diverse materiale din întreaga lume”, a scris Vasile Bolea pe rețelele sale sociale.
În această ordine de idei, Bolea a precizat că blocul „nu va lăsa fără răspuns un asemenea „cadou” de la Comisia Electorală Centrală”, menționând că deja este pregătită o contestație la Curtea de Apel. Cu puțin timp în urmă, și colega sa, deputata Marina Tauber, a anunțat că „Victorie” va contesta decizia CEC.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram
„O plângere către CEDO este în curs de redactare. Ne-a fost trimis un semnal clar — autoritățile nu doresc să ne vadă la alegerile de orice nivel, inclusiv cele prezidențiale. Ei bine, puțin contează ce și cine dorește în birourile de pe Ștefan cel Mare 154. Vă asigur, activitatea pentru candidatura mea la funcția de șef al statului nu s-a oprit și nu se va opri nici măcar pentru un minut”, a conchis Vasile Bolea.
Amintim că autoritatea electorală a respins astăzi cererea Blocului Electoral „Victorie”, format din mai multe partide politice afiliate lui Ilan Șor, de a se înregistra pentru a participa la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie.
Membrii CEC au invocat faptul că denumirea blocului nu respectă rigorile legii, fiind identică denumirii Partidului „Victorie-POBEDA”. Totodată, reprezentanții Comisiei au decis să sesizeze Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru a-i verifica pe unii membri din conducerea blocului, care nu ar fi depus declarațiile de avere.