Biletele de tren pentru cursele naționale se vor scumpi. Detalii de la Calea Ferată din Moldova

Biletele de tren pentru cursele naționale se vor scumpi. Detalii de la Calea Ferată din Moldova

Din 15 februarie se scumpesc biletele pentru cursele naționale de tren. Potrivit Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), costul călătoriei va depinde de distanța parcursă și clasa vagonului.

„Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” anunță că din 15 februarie 2025 sunt stabilite tarife noi pentru călătoria cu trenurile de pasageri în trafic intern”, a precizat CFM pe 7 februarie.

Reprezentanții Întreprinderii de Stat precizează că la trenul diesel Chișinău-Ungheni prețul biletului de călătorie de la Chișinău până la Strășeni, care costa până acum 14 lei, va fi majorat la 18 lei, iar biletul de călătorie de la Chișinău până la Ungheni se va scumpi de la 27 lei la 55 lei.

Potrivit CFM, prețurile biletelor de călătorie pentru rutele selectate urmează a fi concretizate la casele de bilete sau la numărul de telefon 022 833 333.

Din ianuarie 2025, Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” a anulat cursele Chișinău-Bender și Bălți-Rogojeni din cauza „situației financiare dificile”. Astfel, trenul Chișinău–Ungheni a rămas singura cursă internă care mai circulă în R. Moldova.

Biletele pentru călătoriile cu trenul Chișinău–Ungheni ar urma să se scumpească de două ori
Biletele pentru călătoriile cu trenul Chișinău–Ungheni, singura cursă internă operată de Calea Ferată din Moldova (CFM), ar urma să se scumpească de două ori. În prezent, prețul unui bilet constituie 27 de lei, și, potrivit administrației CFM, acesta este prea mic. „Dacă te duci cu rutiera până la…

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Calea Ferată se confruntă cu probleme financiare de câțiva ani. În 2020 şi 2021, compania a fost la un prag de faliment, iar angajații nu și-au primit salariile chiar și jumătate de an. Aceștia au ieșit și la zeci de proteste, ultimele fiind organizate în februarie 2024.

Responsabilii de la căile ferate au explicat că veniturile au scăzut odată cu reducerea fluxului de mărfuri transportate. Directorul Agenției Proprietăți Publice (APP), Roman Cojuhari, a declarat anterior că pentru a echilibra situația financiară a căii ferate mai multe bunuri ale întreprinderii urmează să fie scoase la licitație, iar din banii obținuți se vor achita salariile.

Calea Ferată din Moldova anunță anularea unor curse „din cauza situației financiare dificile”
Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” anunță că va anula circulația unor curse suburbane din cauza „situației financiare dificile”. Potrivit CFM este vorba despre: * trenul NR 604/603 Chișinău – Bender-3 se anulează: cu plecare din Chișinău – începând cu 12.01.2025, cu plecare din B…