Autoritățile dau asigurări că angajații Căii Ferate își vor primi restanțele salariale „în cel mult o săptămână”

Autoritățile dau asigurări că angajații Căii Ferate își vor primi restanțele salariale „în cel mult o săptămână”
Imagine simbol. Sursa foto: trainpix.org

Angajații de la Calea Ferată a Moldovei (CFM) își vor primi restanțele salariale „în cel mult o săptămână”. Precizările au fost făcute de către directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Roman Cojuhari, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră PLUS”, de la TV8.

„Reafirm poziția că oamenii nu pot să lucreze  fără a fi neremunerați. […] Depunem efort mare ca în scurt timp deja să înceapă să fie achitate aceste salarii.  […] În cel mult o săptămână, vor fi începute primele achitări pentru a închide datoriile”, a declarat Roman Cojuhari.

Directorul APP a menționat că salariile vor fi achitate din mai multe surse, „în unele situații din împrumuturi, iar în altele - din valorificarea activelor neutilizate”.

„În același timp, trebuie să ne mișcăm foarte repede pe partea de reorganizare a acestei întreprinderi, deoarece așa prevede Codul feroviar și hotărârile de Guvern aprobate. Vor fi alocați bani inclusiv din bugetul de stat”, a spus șeful APP.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 9 februarie curent, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că o bună parte din restanțele salariale față de angajații CFM ar urma să fie achitate până la finele lunii februarie sau începutul lunii martie.

La începutul lunii februarie, lucrătorii Căii Ferate din Basarabeasca au organizat o acțiune de protest, în cadrul căreia au solicitat achitarea restanțelor salariale. Potrivit Căii Ferate din Moldova (CFM), mii de angajați nu au primit bani de două luni, suma datoriei pentru această perioadă ridicându-se la 90 de milioane de lei.

A doua zi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a venit cu o reacție la protestul de la Basarabeasca și a menționat că autoritățile centrale înțeleg nemulțumirea oamenilor, precizând că „se caută soluții”.

În prezent, la Căile Ferate lucrează aproximativ 6.000 de persoane, aceasta fiind cea mai mare companie de stat din țara noastră.

Restanțele salariale de la Calea Ferată: O parte din datorii ar urma să fie achitate până la începutul lui martie
O bună parte din restanțele salariale față de angajații Căii Ferate din Moldova (CFM) ar urma să fie achitate până la finele lunii februarie sau începutul lunii martie. Cu precizări în acest sens a venit ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a declarat că autoritățil…
„Se caută soluții”. Reacția Guvernului la protestul angajaților Căii Ferate din sudul țării
Guvernul a venit cu o reacție la protestul angajaților Căii Ferate din Basarabeasca, care nu și-au primit salariile de câteva luni. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a menționat că autoritățile centrale înțeleg nemulțumirea oamenilor, precizând că „se caută soluții”. „Este un subie…