GALERIE FOTO/ Administrația de Stat a Drumurilor a demarat pregătirile pentru sezonul de iarnă

GALERIE FOTO/ Administrația de Stat a Drumurilor a demarat pregătirile pentru sezonul de iarnă
Sursa foto: asd.md

Deși încă ne bucurăm de o toamnă frumoasă, drumurile naționale au început să fie pregătite pentru sezonul de iarnă 2024-2025. Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că, în acest sezon, vor fi mobilizate aproximativ 500 de unități de autospeciale și utilaje rutiere necesare pentru deszăpezire, combaterea lunecușului și distribuirea materialului antiderapant. De asemenea, întreprinderea precizează că mai dispune la moment de circa 22 de mii de tone de sare tehnică, peste 13 mii de tone de material antiderapant și peste 10 mii de tone de savură. Stocurile vor fi suplinite pe parcursul sezonului rece pentru a asigura cantitățile necesare, transmite ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor a demarat pregătirile pentru sezonul de iarnă 2024-2025.

„În prezent, gradul de pregătire al utilajelor și echipamentelor rutiere pentru iarnă este de 80,20%, iar în acest sezon vor fi mobilizate aproximativ 500 de unități de autospeciale și utilaje rutiere pentru deszăpezire, combaterea lunecușului și distribuirea materialului antiderapant”, a informat, luni, ASD, într-un comunicat.

Totodată, pentru combaterea lunecușului pe drumurile publice naționale în sezonul de iarnă 2024-2025, întreprinderea anunță dispune de un stoc de 21.984,66 tone de sare tehnică, 13.425 tone de material antiderapant și 10.240 tone de savură.

Stocurile vor fi suplinite pe parcurs, pentru a asigura cantitățile necesare pe întreaga durată a sezonului rece, notează ASD.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, în scopul monitorizării condițiilor de trafic pe timp de iarnă, pe drumurile publice naționale sunt instalate 17 camere video, care contribuie la eficientizarea întreținerii drumurilor și sporirea siguranței rutiere, anunță întreprinderea.

„De asemenea, pe sectoarele de drum cu declivități majore, în caz de necesitate, vor fi organizate posturi de remorcare pentru a sprijini unitățile de transport de mare tonaj, în puncte precum: M1 fr. cu Romania-Leușeni-Chișinău-Dubăsari-frontiera cu Ucraina, km 36 (s. Cristești); R6 Chișinău-Orhei-Bălți, km 33-34 (s. Peresecina); R1 Chișinău-Ungheni-frontiera cu România, km 79-80 (s. Cornești); R3 Chișinău-Hâncești-Cimișlia-Basarabeasca, km 27 (s. Fundul Galbenei); R8 Edineţ-Otaci-fr. cu Ucraina, km 53-55 (or. Otaci ); R30 Anenii-Noi-Căușeni-Ștefan Vodă-frontiera cu Ucraina, (ocolirea s. Troița Nouă)”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor mai spun că pe tronsoanele de drum cu risc sporit de formare a troienelor, vor fi instalate parazăpezi, pentru prevenirea acumulării zăpezii pe partea carosabilă.