75 de cazuri de incendiere a anvelopelor au fost înregistrate în țară. Bilanțul Ministerului Mediului

Şaptezeci și cinci de cazuri de incendiere a anvelopelor au fost înregistrate în țară, conform unui bilanț prezentat marți de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu și șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), Ion Bulmaga.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, în sâmbăta Paștelui, cele mai multe cazuri de incendiere a anvelopelor au fost înregistrate la Edineț – 24 de cazuri. Raioanele unde nu s-a înregistrat niciun caz sunt Cahul, Comrat și Ștefan Vodă
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, declară că anul acesta s-a înregistrat un număr mai redus de cazuri de incendiere a anvelopelor.
La Glodeni și Rîșcani au fost descoperite 7 cazuri de incendiere a anvelopelor. În Orhei au fost semnalate șase cazuri, iar în Fălești – cinci. În Ungheni, inspectorii au intervenit în patru situații, iar în raioanele Rezina, Cimișlia și Florești au fost înregistrate câte trei cazuri fiecare.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
Totodată, pe lângă intervențiile în cazurile de incendiere, inspectorii au reușit să prevină 24 de tentative de incendiere.
De asemenea, în raioanele Edineț și Șoldănești, au fost prevenite câte șase cazuri. În Hâncești, inspectorii au intervenit pentru a opri cinci astfel de acțiuni, iar în Sîngerei, patru. În Dondușeni, Rîșcani și Telenești au fost prevenite câte trei cazuri fiecare, iar în Glodeni, Călărași, Criuleni, Strășeni și Basarabeasca, câte două cazuri în fiecare raion.
Conform comunicatului, în urma acțiunilor desfășurate de inspectorii de mediu au fost întocmite 11 procese verbale în valoare de 110 mii lei și urmează a fi documentate încă 56 de cazuri. Totodată, filmulețele postate pe rețelele sociale, în care apar acțiuni de arderea a anvelopelor vor fi investigate pentru depistarea locațiilor și persoanele responsabile de aceste acțiuni în vederea atragerii acestora la răspundere.
Menționăm că arderea cauciucurilor este ilegală, sancționată de lege și interzisă prin legislația de mediu. Astfel, persoanele fizice riscă amendă de până la 15.000 de lei, iar persoanele juridice – amendă de până la 40.000 de lei.



