5 iunie - Ziua mondiala a Mediului. La Chișinău este organizată o expoziție de tehnologii verzi
În fiecare an, la 5 iunie este marcată Ziua mondială a mediului înconjurător, sub coordonarea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Este celebrată de milioane de oameni din întreaga lume. Cu acest prilej, în R. Moldova vor fi organizate mai multe activități planificate în cadrul Expoziției internaționale specializată de tehnologii verzi și protecția mediului „ECO & GREEN EXPO – 2024”.
În cadrul expoziției, sunt organizate 6 paneluri de discuții, în cadrul cărora participanții vor aborda cele mai stringente probleme de mediu. În prima zi a expoziției, va avea loc un eveniment, prin intermediul căruia vor fi transmise mai multe automobile Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM).
„Expoziția asigură o continuitate a evenimentelor anuale de mediu din Republica Moldova și regiune, cum sunt Ziua Mondială a Mediului, Săptămâna Verde Europeană, Săptămâna Europeană de Reducere a Deșeurilor”, anunță Ministerul Mediului.
Activitățile planificate în cadrul Expoziției internaționale specializată de tehnologii verzi și protecția mediului „ECO & GREEN EXPO - 2024” sunt organizate de Ministerul Mediului în colaborare cu Centrul internațional de Expoziții Moldexpo și Asociația Obștească „GREEN CITY LAB MOLDOVA” și se vor desfășura, în perioada 5-7 iunie, începând cu ora 11.30. Agenda activităților o găsiți AICI.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
La 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție care desemnează ziua de 5 iunie ca Ziua mondială a mediului înconjurător şi care îndeamnă guvernele şi organizațiile să întreprindă în această zi, în întreaga lume, activități prin care să reafirme preocuparea lor pentru conservarea şi îmbunatățirea mediului. Tot la 15 decembrie 1972, Adunarea Generală a ONU a adoptat şi o rezoluție care a dus la crearea Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
Tema din 2024 a Zilei mondiale a mediului înconjurător este „Land restoration, desertification and drought resilience” - Restaurarea terenurilor, deșertificarea şi rezistența la secetă. Restaurarea terenurilor este un pilon-cheie al „Deceniului ONU privind restaurarea ecosistemelor” (2021-2030), un strigăt de ajutor pentru protecția şi revigorarea ecosistemelor din întreaga lume, lucru esențial pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.